Asperges met chorizo-feta kruim

Met dit gerecht zet je echt wat anders dan anders op tafel!

Asperges met chorizo-feta kruim

Ingrediƫnten voor 2 personen

1 kilo asperges
Citroensap van een halve citroen
50 gram chorizo in kleine blokjes
70 gram feta
2 eetlepels amandelschaafsel
1 tl peterselie

Bereiding

Als je hebt gekozen voor ongeschilde asperges schil deze dan eerst.
Breng water aan de kook met een beetje zout. Voeg de asperges toe, breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten nagaren. Verhit een koekenpan zonder olie en bak het amandelschaafsel tot het goudbruin is. Let goed op, want dit gaat snel. Laat het amandelschaafsel afkoelen op een bordje. Bak nu de chorizoblokjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg de asperges op een bord, besprenkel met het citroensap, verbrokkel de feta over de asperges en verdeel de chorizo en amandel er overheen. Maak af met de peterselie.