Met dit gerecht kun je eindeloos varieren. Gebruik kant en klaar flammkuchen deeg of wraps als bodem.
Flammkuchen met asperges
Ingrediënten Flammkuchen deeg of wraps
Basis ingrediënten
Asperges, wit groen of paars
Rode ui
Crème fraîche (ook erg lekker, gebruik in plaats van creme fraiche onze Tijn saus)
Peper
Variaties
Gerookte spekjes
Gerookte zalm
Feta
Verse kruiden (bieslook, peterselie, dille)
Zongedroogde tomaat
Cherrytomaatjes
Parmezaanse kaas
Zachte geitenkaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°c (hete lucht 200°c) graden. Snij de geschilde asperges in de lengte doormidden. Smeer de flammkuchen bodem of wraps in met de crème fraîche. Snij de rode ui in ringen.
- Traditioneel – Verdeel de asperges, rode ui en gerookte spekjes over de Flammkuchen.
- Met zalm – Snij de gerookte zalm in stukjes. Verdeel de asperges en de rode ui over de Flammkuchen. Breng op smaak met peper en bak de Flammkuchen af. Verdeel na het bakken de gerookte zalm over de Flammkuchen en garneer met verse kruiden.
- Met zalm en groene asperges – Snij de gerookte zalm in stukjes en verkruimel de feta. Verdeel de asperges, de rode ui en de feta over de Flammkuchen. Verdeel na het bakken de gerookte zalm over de Flammkuchen en garneer met verse kruiden.
- Vegetarisch – Beleg de Flammkuchen met de asperges, de gehalveerde cherrytomaatjes, de rode ui en stukjes zongedroogde tomaat. Geraspte Parmezaanse kaas.
- Met geitenkaas en groene asperges – Verdeel de groene asperges, de rode ui en de geitenkaas over de Flammkuchen.
Breng op smaak met peper. Bak onderin de oven de flammkuchen knapperig in 15-20 minuten.