Over ons

Hallo wij zijn

Piet, Mieke en Fenna

Piet heeft als tiener een bijbaantje gehad als aspergesteker bij een bevriende aspergeboer in de omgeving. Na zijn technische opleiding besloot hij dat binnen werken niets voor hem was en ging als vrachtwagenchauffeur aan de slag.

Dit betekende veel van huis. Hij zocht op een gegeven moment iets anders. In 1987 besloten Piet en Mieke om het eerste veld asperges aan te planten.. De paarden moesten opschuiven omdat deze ruimte als sorteerruimte moest dienen en de garage werd leeg gehaald en er ontstond een winkeltje. Het was een echt familiegebeuren. Iedereen hielp een handje mee. Asperges telen is een ambachtelijk proces. Dat weten zij als geen ander. Het zit in hun bloed, het is passie, het is liefde voor het product. Het vraagt het hele jaar de aandacht maar in het seizoen, april, mei, juni zijn ze er dag en nacht mee bezig.

Lees meer

Het bedrijf

Kom gezellig eens langs op onze

Aspergeboerderij

Onze boerderijwinkel is gelegen aan de Schoorstraat te Udenhout, op een prachtig stukje Brabant, vlakbij Tilburg. Aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Wij durven te spreken van een volwaardig middel groot aspergebedrijf met 20 ha asperges. Hier maken we gebruik van moderne technieken, zoals zwart –wit folie, aspergemachines om het steken minder zwaar te laten zijn.

Daarnaast hebben we een vol automatische sorteerder en zeer secuur schil apparaat om nog beter en sneller te schillen. Hierbij staat kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Piet zit in het expert team schoon water en is betrokken bij asperges telen met bijen. Ook zijn we lid van de Duinboeren en van het Brabants Aspergegenootschap

In 2020 opende wij de deuren van onze nieuwe boerderijwinkel met de daar achterliggende schuur. Hier sorteren en schillen we onze dagverse asperges.  Verser kan het niet. Het schillen is nauwkeurig en tijdrovend werk. Wanneer u ze te dun schilt worden ze niet lekker mals en zacht of u hebt draden in de mond, wanneer u ze te dik schilt is dat zonde. De aspergeschiller heeft zich al bewezen. Er wordt elk jaar meer gebruik van gemaakt. We kunnen met recht zeggen dat u binnen een half uur een gezonde, heerlijke, feestelijke maaltijd op tafel kunt brengen.

Lees meer

Boerderijwinkel

Heerlijke producten in onze

Boerderijwinkel

Onze boerderijwinkel aan de Schoorstraat 63 in Udenhout is in de maanden april, mei en juni alle dagen geopend, ook op zon- en feestdagen. Dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur. Er is natuurlijk een ruime sortering asperges en de asperges kunnen ook voor u geschild worden met de schilmachine.

Naast verse asperges, verkopen wij geschilde asperges en alle toebehoren die een aspergemaaltijd tot een feestje maken. Het feestje is natuurlijk helemaal compleet met een heerlijke uitverkoren aspergewijn. Als u meer wilt dan alleen een hoofdgerecht, hebben wij diverse producten voor u voor zowel een voor-als nagerecht. En om het geheel feestelijk af te sluiten, het zomerkoninkje: heerlijke zoete Hollandse aardbeien met boerenijs en slagroom.
Bij onze boerderijwinkel is voldoende parkeergelegenheid 

Cadeau verpakkingen
U kunt bij ons ook terecht voor aspergegeschenkverpakkingen. Helemaal naar eigen wens samengesteld. Een origineel cadeau, leuk om te geven en om te krijgen. Liever een cadeaubon? Ook dat is mogelijk! Het perfecte cadeau voor de asperge liefhebber!

Brabants Duingoed

Brabants Duingoed

Proef ons gedachtengoed

De Duinboeren willen zich verbinden met de mensen die in het gebied wonen, werken en recreëren. Daarom is Brabants Duingoed gestart. Met dit gedachtegoed bevorderen we de verbinding met elkaar en met ons prachtige landschap. En hopen we samen met de Duingoed community dit stukje Brabant rondom de Loonse en Drunense Duinen mooi en waardevol te kunnen houden.  
Samen houden we onze cultuur, de dynamiek, de tradities voor nieuwe generaties levend en geven we het gebied een toekomstperspectief. Met waarden die heel gewoon zijn op de boerderij: trots, gedreven en gastvrij.  Dat proef je terug in de streekproducten. Lekker en van dichtbij. Maak kennis met onze boeren en lees meer over het gedachtegoed van Brabants Duingoed. 

Neem eens een kijkje op de website van Brabants Duingoed

Nieuws

Blijf op de hoogte van ons bedrijf

Nieuws

 

 

Open dag 2024 – Hemelvaartsdag

Op donderdag 9 mei 2024 Hemelvaartsdag is het weer zover. Wij openen onze deuren, geven een kijkje achter de schermen en waarbij u van alles leert over de asperge. Van het steken, tot het sorteren en het schillen. Met de huifkar kunt u mee naar het veld en ook op de boerderij zijn allerlei leuke..

Culinaire week 2024

Yes! Er komen weer culinaire dagen aan. Geen hele week, maar van donderdag tot en met zondag kunt u weer heerlijk bij ons komen eten. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei zal Kok Verhoeven een heerlijk 3 gangen menu voor u maken. Reserveren kan door het formulier in te vullen op onze..

Vacature winkelpersoneel & bezorger

Het aspergeseizoen is weer begonnen. De deuren van onze boerderijwinkel staan weer open. Lijkt het jou leuk om in onze winkel te werken? Ben jij klantvriendelijk en werk je graag met heerlijke verse producten, rechtstreeks van de boer? Uren zijn flexibel en in overleg. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar enthousiaste bezorgers. Interesse? Stuur een..

Ze zijn er weer! Start van het aspergeseizoen

De start van het aspergeseizoen is weer gemaakt. Ondanks de vele regenval is de temperatuur gunstig. Extra vroeg dit jaar, maar wij hebben de eerste asperges gestoken en de deuren van onze winkel gaan weer open. Kan jij ook niet wachten? Onze winkel is weer dagelijks geopend van 09.00 tot 19.00 Kom gezellig langs voor..

Einde aspergeseizoen 2024

Het aspergeseizoen van 2023 is helaas al weer afgelopen. Wij hebben geen asperges meer en de deuren van onze boerderijwinkel zijn gesloten. Wij wensen u een hele fijne zomer en zien u graag terug in het aspergeseizoen van 2024.

Laatste steek zondag 25 juni

Het aspergeseizoen 2023 loopt nog door tot en met zondag 25 juni. Wij steken dan voor het laatst en de plant gaat weer in ‘rust’ stand om aan te sterken voor volgend jaar. Tot dan bent u van harte welkom in onze boerderijwinkel.

Open Dag Hemelvaartsdag

Op 18 mei 2023 Hemelvaartsdag is het weer zover. Wij openen onze deuren, geven een kijkje achter de schermen en waarbij u van alles leert over de asperge. Van het steken, tot het sorteren en het schillen. Met de huifkar kunt u mee naar het veld en ook op de boerderij zijn allerlei leuke dingen..

Culinaire week 2023

Het gaat door! De culinaire week 2023 In de week van 5 tot en met 11 juni zullen de chef koks van Gastrobar Rix en Kok Verhoeven een heerlijk 3 gangen menu voor u klaar maken. Reserveren kan door het formulier in te vullen op onze website. De kosten voor het drie gangen menu, inclusief..

Het aspergeseizoen 2023 is begonnen

De vlag kan uit!  Het aspergeseizoen gaat beginnen, de deuren gaan open Vanaf zaterdag 25 maart is onze Boerderijwinkel aan de Schoorstraat in Udenhout weer dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur Kom gezellig bij ons langs. Ideaal om te combineren met een bezoek aan de Loonse en Drunense duinen. Onze Boerderijwinkel bevindt zich tussen..

Het aspergeseizoen staat op het punt om te beginnen

Wij kunnen bijna niet meer wachten. De eerste asperges hebben zich laten zien. Onze winkel gaat bijna open! We laten het hier weten als het seizoen echt gestart is. Tot snel in onze Boerderijwinkel aan de Schoorstraat 63 in Udenhout