Over ons

Hallo wij zijn

Piet en Mieke

Piet heeft als tiener een bijbaantje gehad als aspergesteker bij een bevriende aspergeboer in de omgeving. Na zijn technische opleiding besloot hij dat binnen werken niets voor hem was en ging als vrachtwagenchauffeur aan de slag. Dit betekende veel van huis. Hij zocht op een gegeven moment iets anders. In 1987 besloten Piet en Mieke om het eerste veld asperges aan te planten.. De paarden moesten opschuiven omdat deze ruimte als sorteerruimte moest dienen en de garage werd leeg gehaald en er ontstond een winkeltje. Het was een echt familiegebeuren. Iedereen hielp een handje mee. Asperges telen is een ambachtelijk proces. Dat weten zij als geen ander. Het zit in hun bloed, het is passie, het is liefde voor het product. Het vraagt het hele jaar de aandacht maar in het seizoen, april, mei, juni zijn ze er dag en nacht mee bezig.

Lees meer

Het bedrijf

Kom gezellig eens langs op onze

Aspergeboerderij

De aspergeboerderij van Piet en Mieke van Iersel is gelegen aan de Schoorstraat te Udenhout, aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Ze hebben ondertussen een volwaardig middel groot aspergebedrijf met 10 ha asperges. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken, zoals zwart –wit folie, aspergemachines om het steken minder zwaar te laten zijn. Sinds 2016 een vol automatische sorteerder en een geheel nieuw schil apparaat om nog beter en sneller te schillen. Piet en Mieke hebben kwaliteit en duurzaam produceren hoog in het vaandel staan. Piet zit in het expert team schoon water en is betrokken bij asperges telen met bijen. Daarnaast zijn ze lid van de Duinboeren, en lid van het Brabants aspergegenootschap.

In de boerderijwinkel is een schilmachine. Deze kan de door u net aangekochte asperges meteen schillen. Verser kan het niet. De ervaring is dat veel mensen tegen het schillen van asperges op zien. Het is een nauwkeurig en vaak tijdrovend werk om de asperges pan klaar te maken. Wanneer u ze te dun schilt worden ze niet lekker mals en zacht of u hebt draden in de mond, wanneer u ze te dik schilt is dat zonde. De aspergeschiller heeft zich al bewezen. Er wordt elk jaar meer gebruik van gemaakt. We kunnen met recht zeggen dat u binnen een half uur een gezonde, heerlijke, feestelijke maaltijd op tafel kunt brengen.

Lees meer

Boerderijwinkel

Heerlijke producten in onze

Boerderijwinkel

De boerderij winkel aan de Schoorstraat 63 in Udenhout is in de maanden april, mei en juni alle dagen geopend, ook op zon en feestdagen. Dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur. Er is natuurlijk een ruime sortering asperges en de asperges kunnen ook voor u geschild worden met de schilmachine.

Naast verse asperges, verkopen Piet en Mieke geschilde asperges en alle toebehoren die een aspergemaaltijd tot een feestje maken. Het feestje is natuurlijk helemaal compleet met een heerlijke uitverkoren aspergewijn. Als u meer wilt dan alleen een hoofdgerecht, hebben zij diverse producten voor u voor zowel een voor-als nagerecht. En om het geheel feestelijk af te sluiten, het zomerkoninkje: heerlijke zoete Hollandse aardbeien met boerenijs en slagroom. Er is voldoende parkeermogelijkheden op de boerderij.

Cadeau verpakkingen
U kunt bij ons ook terecht voor aspergegeschenkverpakkingen. Deze worden aangepast aan uw wensen. Leuk om te geven en om te krijgen. Of wat denkt u van een cadeaubon voor onze boerderijwinkel? Het perfecte cadeau voor de asperge liefhebber!

Nieuws

Blijf op de hoogte van ons bedrijf

Nieuws

 

 

Wij zijn uitverkocht

Wij hebben geen asperges meer. Er is nog wel aspergesoep, quiche, aardbeien en kersen

Laatste steek zondag 28 juni

Het aspergeseizoen 2020 zit er al weer bijna op. Ondanks dat wij dit jammer vinden, heeft de plant zijn rust nodig. Hierdoor kan hij zich weer herstellen en opladen om ook volgend jaar weer heerlijke asperges te kunnen geven. Tot en met zondag 28 juni kunt u nog bij ons terecht voor heerlijke verse asperges!

Open dag 2020 gaat helaas niet door

Open dag 2020 gaat niet door Aanstaande donderdag is het Hemelvaartsdag. Traditiegetrouw zouden wij dan onze open dag hebben. Een dag waar wij altijd naar uit kijken. Een dag waarin we onze klanten een kijkje kunnen geven achter de schermen. Waar we vertellen hoe de asperge groeit, waarom we gebruik maken van zwart-wit plastic over..

Online winkel is geopend

Wij gaan bezorgen! Om iedereen de kans te geven om te genieten van heerlijke verse asperges komen wij naar u toe. Afhalen behoort ook tot de mogelijkheden. Onze winkel is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur. In onze winkel hebben wij maatregelen genomen, zo kunt u op een veilige manier bij ons inkopen doen…

Opening aspergeseizoen 2020

Op zaterdag 14 maart staken wij de eerste asperges. Dat betekent dat onze boerderijwinkel vanaf nu geopend is van 9.00 tot 19.00 uur.

Geopend tot en met 30 juni

Het aspergeseizoen van 2019 zit er bijna op. Onze winkel is geopend tot en met zondag 30 juni. Wij zijn tot die tijd dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 voor verse asperges.

Koningsdag geopend

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk feestmaal op Koningsdag. Wij zijn de hele dag geopend van 9-19 uur. Tot ziens

Wij wensen iedereen een vrolijk Pasen

Wij wensen iedereen hele fijne paasdagen . Eerste en tweede paasdag zijn wij geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Voor verse (geschilde) asperges, maar ook onder andere lekkere asperge salade of asperge taart. Lekker voor op de paastafel. Aspergeboerderij van Iersel Schoorstraat 63 Udenhout

Aspergeseizoen 2019 van start

Het aspergeseizoen is begonnen. Onze winkel is weer open!  Dagelijks van 9 tot 19 uur. Graag tot ziens.

Data culinaire week 2019 bekend

De data voor de culinaire week 2019 zijn bekend.  De culinaire week zal plaats vinden vanaf vrijdag 31 mei tot en met donderdag 6 juni. Dit jaar introduceren wij een nieuwe deelnemer, namelijk restaurant de Proeverij uit Sprang-Capelle. Daarnaast zijn ook de chef koks van restaurant L’abeille uit Udenhout en van Kok Verhoeven uit Tilburg..