Over ons

Hallo wij zijn

Piet, Mieke en Fenna

Piet heeft als tiener een bijbaantje gehad als aspergesteker bij een bevriende aspergeboer in de omgeving. Na zijn technische opleiding besloot hij dat binnen werken niets voor hem was en ging als vrachtwagenchauffeur aan de slag. Dit betekende veel van huis. Hij zocht op een gegeven moment iets anders. In 1987 besloten Piet en Mieke om het eerste veld asperges aan te planten.. De paarden moesten opschuiven omdat deze ruimte als sorteerruimte moest dienen en de garage werd leeg gehaald en er ontstond een winkeltje. Het was een echt familiegebeuren. Iedereen hielp een handje mee. Asperges telen is een ambachtelijk proces. Dat weten zij als geen ander. Het zit in hun bloed, het is passie, het is liefde voor het product. Het vraagt het hele jaar de aandacht maar in het seizoen, april, mei, juni zijn ze er dag en nacht mee bezig.

Lees meer

Het bedrijf

Kom gezellig eens langs op onze

Aspergeboerderij

De aspergeboerderij van Piet en Mieke van Iersel is gelegen aan de Schoorstraat te Udenhout, aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Ze hebben ondertussen een volwaardig middel groot aspergebedrijf met 10 ha asperges. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken, zoals zwart –wit folie, aspergemachines om het steken minder zwaar te laten zijn. Sinds 2016 een vol automatische sorteerder en een geheel nieuw schil apparaat om nog beter en sneller te schillen. Piet en Mieke hebben kwaliteit en duurzaam produceren hoog in het vaandel staan. Piet zit in het expert team schoon water en is betrokken bij asperges telen met bijen. Daarnaast zijn ze lid van de Duinboeren, en lid van het Brabants aspergegenootschap.

In de boerderijwinkel is een schilmachine. Deze kan de door u net aangekochte asperges meteen schillen. Verser kan het niet. De ervaring is dat veel mensen tegen het schillen van asperges op zien. Het is een nauwkeurig en vaak tijdrovend werk om de asperges pan klaar te maken. Wanneer u ze te dun schilt worden ze niet lekker mals en zacht of u hebt draden in de mond, wanneer u ze te dik schilt is dat zonde. De aspergeschiller heeft zich al bewezen. Er wordt elk jaar meer gebruik van gemaakt. We kunnen met recht zeggen dat u binnen een half uur een gezonde, heerlijke, feestelijke maaltijd op tafel kunt brengen.

Lees meer

Boerderijwinkel

Heerlijke producten in onze

Boerderijwinkel

De boerderij winkel aan de Schoorstraat 63 in Udenhout is in de maanden april, mei en juni alle dagen geopend, ook op zon en feestdagen. Dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur. Er is natuurlijk een ruime sortering asperges en de asperges kunnen ook voor u geschild worden met de schilmachine.

Naast verse asperges, verkopen Piet en Mieke geschilde asperges en alle toebehoren die een aspergemaaltijd tot een feestje maken. Het feestje is natuurlijk helemaal compleet met een heerlijke uitverkoren aspergewijn. Als u meer wilt dan alleen een hoofdgerecht, hebben zij diverse producten voor u voor zowel een voor-als nagerecht. En om het geheel feestelijk af te sluiten, het zomerkoninkje: heerlijke zoete Hollandse aardbeien met boerenijs en slagroom. Er is voldoende parkeermogelijkheden op de boerderij.

Cadeau verpakkingen
U kunt bij ons ook terecht voor aspergegeschenkverpakkingen. Deze worden aangepast aan uw wensen. Leuk om te geven en om te krijgen. Of wat denkt u van een cadeaubon voor onze boerderijwinkel? Het perfecte cadeau voor de asperge liefhebber!

Nieuws

Blijf op de hoogte van ons bedrijf

Nieuws

 

 

Culinaire box voor thuis

Wij bestaan dit jaar 35 jaar! Tijd voor een feestje! Helaas geen culinaire week bij ons in de schuur, maar om dit feestje toch te kunnen vieren kun je de culinaire box in huis halen. In samenwerking met Kok Verhoeven presenteren we een Aspergebox. Een 4-gangen menu voor twee personen in een handomdraai thuis op..

Geniet met Pasen van onze heerlijke paasbrunch

Niets zo gezellig dan met Pasen genieten van een uitgebreide brunch. Daarom hebben wij het makkelijk voor je gemaakt en kun je bij ons een complete brunch bestellen. Onbezorgd genieten dus tijdens de paasdagen. Je kunt je bestelling ophalen op zaterdag 16 april, zondag 17 april (1ste paasdag) en maandag 18 april (tweede paasdag). Dit..

Hemelvaartsdag Open dag

Op 26 mei 2022 kan het eindelijk weer! Na twee jaar geen open dag is het nu weer tijd voor een aspergefeestje. Wij kijken er naar uit om u een kijkje te kunnen geven achter de schermen. Leer alles over het telen, het steken en het verwerken van asperges. Kom proeven en beleven. Ook voor..

Er zijn weer asperges!

Het aspergeseizoen van 2022 is gestart. Het is vroeg begonnen dit jaar. Vanaf 18 maart is onze winkel weer dagelijks geopend voor de lekkerste verse asperges. Onze winkel aan de schoorstraat 63 te Udenhout is weer dagelijks geopend van 09.00 tot 19.00 uur, ook op zon en feestdagen.

Wij steken tot 27 juni

Inmiddels is het alweer juni, dat betekend de laatste maand van het aspergeseizoen. Nog even genieten van die heerlijke verse asperges. Wat bijzonder is, is dat we op voorhand nooit weten wanneer het aspergeseizoen begint, maar wel wanneer het eindigt. 24 juni, Sint Jan wordt officieel gezien als de laatste dag van het aspergeseizoen. Wij..

Aspergeseizoen 2021 is begonnen

Het seizoen van 2021 is begonnen! Het zonnetje doet zijn werk, wij zijn aan het steken Wij verwelkomen je graag in onze nieuwe winkel Wij zijn vanaf nu dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur ook op zon- en feestdagen

Brabants Duingoed

Sinds 2020 zijn wij van Aspergeboerderij van Iersel als Duinboer lid van Brabants Duingoed. Echte Duinboeren hebben zand tussen hun tenen. Zij creëren verbinding en houden de cultuur, dynamiek, tradities, nieuwe generaties en toekomst levend. Met waarden die heel gewoon zijn op de boerderij: trots, gedreven en gastvrij. Dat proef je terug in onze lekkere..

Laatste steek zondag 28 juni

Het aspergeseizoen 2020 zit er al weer bijna op. Ondanks dat wij dit jammer vinden, heeft de plant zijn rust nodig. Hierdoor kan hij zich weer herstellen en opladen om ook volgend jaar weer heerlijke asperges te kunnen geven. Tot en met zondag 28 juni kunt u nog bij ons terecht voor heerlijke verse asperges!

Open dag 2020 gaat helaas niet door

Open dag 2020 gaat niet door Aanstaande donderdag is het Hemelvaartsdag. Traditiegetrouw zouden wij dan onze open dag hebben. Een dag waar wij altijd naar uit kijken. Een dag waarin we onze klanten een kijkje kunnen geven achter de schermen. Waar we vertellen hoe de asperge groeit, waarom we gebruik maken van zwart-wit plastic over..

Online winkel is geopend

Wij gaan bezorgen! Om iedereen de kans te geven om te genieten van heerlijke verse asperges komen wij naar u toe. Afhalen behoort ook tot de mogelijkheden. Onze winkel is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur. In onze winkel hebben wij maatregelen genomen, zo kunt u op een veilige manier bij ons inkopen doen…

Brabants Duingoed

Brabants Duingoed

Samen op weg

De Duinboeren willen zich verbinden met de mensen die in het gebied wonen, werken en recreëren. Daarom is Brabants Duingoed gestart. Met dit gedachtegoed bevorderen we de verbinding met elkaar en met ons prachtige landschap. En hopen we samen met de Duingoed community dit stukje Brabant rondom de Loonse en Drunense Duinen mooi en waardevol te kunnen houden.  

Samen houden we onze cultuur, de dynamiek, de tradities voor nieuwe generaties levend en geven we het gebied een toekomstperspectief. Met waarden die heel gewoon zijn op de boerderij: trots, gedreven en gastvrij.  

Dat proef je terug in de streekproducten. Lekker en van dichtbij.

Maak kennis met onze boeren en lees meer over het gedachtegoed van Brabants Duingoed. 

Neem eens een kijkje op de website van Brabants Duingoed